Städfirmor ordnar det mesta inom städ och för den som inte gillar eller har möjlighet att själv städa är det väldigt tacksamt att kunna ta städhjälp. Tack vare RUT-avdrag är det fler som anlitar städfirmor för alla möjliga typer av städuppdrag.

Behöver du eller någon i din närhet hjälp med städningen är det toppen att det finns städfirmor som kan ta hand om städningen åt er. En städfirma kan underlätta i vardagen och göra så att du får tid för andra saker än städningen. Anlita en städfirma i din närhet för att få hjälp med din städning och glöm inte RUT-avdraget.

Anlita städfirma för olika ändamål

Det finns olika situationer i livet då du kan vilja ta hjälp av en städfirma. Fem olika exempel när du kan anlita en städfirma kan vara:

  • När du ska flytta och behöver flyttstäda. Flyttstädning kan vara fysiskt ansträngande och tidskrävande. Då kan det vara bra att ta hjälp av en städfirma för att slippa det momentet.
  • När du ska ge bort en present. Det kan vara riktigt tacksamt att få en rejäl hemstädning av en professionell städfirma, speciellt om personen har ett mycket stökigt hem eller inte kan utföra städningen själv.
  • När du har mycket på jobbet och inte hinner med vardagssysslor. Att sköta sitt jobb är högsta prioritet för många och då kan vanliga vardagssysslor bli lägre prioriterade. Tack vare städfirmor kan du både få ett rent hem och ett välskött arbete.
  • När hemtjänstens städning inte är tillräcklig. Att ha ett rent hem är viktigt även när man är gammal, men hemtjänsten hinner sällan städa mer än nödvändigt.
  • När du tycker städningen görs bättre av någon annan. Föredrar du att städningen görs av proffs kan du anlita en städfirma.

Oavsett vad du behöver en städfirma till, kommer du förmodligen tycka det känns skönt att kunna lägga över städningen på en städfirma. Många som anlitar en städfirma första gången får mersmak och anlitar mer än gärna en städfirma fler gånger.

Glöm inte RUT-avdraget

Hushållsnära tjänster inkluderas av RUT-avdraget – ett skatteavdrag för exempelvis städning. För att betala mindre för städningen kan du därför passa på att utnyttja RUT-avdraget.

Tack vare att möjligheten för skatteavdrag kan göras för hushållsnära tjänster, har fler privatpersoner börjat anlita städfirmor och det har bidragit till fler jobb inom städbranschen.