När du har bestämt dig för att anlita hemstädning och du ska träffa personen som ska städa hemma hos er så kan det vara skönt att veta vad man ska tänka på när man träffar personen. Det ska så klart kännas rätt då det är erat hem det gäller vilket är högst privat och man ska inte gå med på vem som helst.

Oftast så är det faktiskt så att hemstädning sker under dagtid och då är de flesta inte hemma utan jobbar. Då ska det kännas bra att en person är där själv, därför är det viktigt att du har förtroende för den här människan.

Behörigheter och intyg
När du träffar den som ska utföra din hemstädning, fråga om personens olika behörigheter och intyg. De behörigheter för badrumsrenovering och även för köksrenovering som finns att tillgå är till exempel: Auktoriserad serviceentreprenör, SRY yrkesbevis, Yrkesbevis lokalvårdare PRYL, SFRO-auktoriserat städföretag. Det finns säkerligen andra eller liknande intyg också men detta är några få som rekommenderas.

Det finns också personer som utför hemstädning som har olika miljömärkningar och detta är ju något att sträva efter i dessa tider då det ofta går åt mycket kemikalier i hemstädning.

Hantering av ditt larm
Larm kan vara lite kluriga ibland och de som utför din hemstädning ska så klart ha både kod, nycklar och instruktioner om hur man hanterar dessa. Sen så händer saker ibland och det ska även då finnas nummer som personen som ska utföra din hemstädning kan ringa om det skulle gå fel med larmet.

Nycklarna kan du antingen lämna till personen som ska utföra din hemstädning, till firman eller så kan de gömmas på fastigheten så att du alltid vet var dom är, detta kommer ni överens om när ni pratar om överenskommelser och offert innan er hemstädning kan börja.

Att upplysa städfirman om
Personen som ska utföra din hemstädning kan omöjligt veta vart alla era grejer finns. Det ska finnas instruktioner till detta eller om ni personligen går igenom allting innan. De ska veta vart eran dammsugare finns, hur man kommer in i städförråd och vad personen kan använda sig av för grejer och vilka de ska ta med själva.

Om det är skador på eran fastighet så ska detta gås igenom innan både med städfirman och den som ska utföra er hemstädning så att det inte blir några konflikter efteråt att den som utfört er hemstädning har orsakat detta. Om det är så att till exempel en dörr är skavd, att ett fönster är krångligt eller liknande grejer så ska detta finnas nedtecknat klart och tydligt så att alla är med.

Nu vet du hur du ska gå tillväga och vad som ska pratas om när du anlitar en städfirma och när du träffar den som ska utföra din hemstädning.